Stamcelactivatie Wenkbrauwen

Stamcelactivatie Wenkbrauwen

Stamcelactivatie is een nieuwe techniek waarbij uw eigen haren in uw wenkbrauwen terug groeien. Veel vrouwen kunnen met de jaren veel wenkbrauw haar verliezen. Permanente make- up is hiervoor een goede oplossing, maar elke pigmentatie is mooier als u ook nog echt haar heeft.

Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van groeifactoren die met het permante make- up apparaat in de huid worden gepigmenteerd. Deze groeifactoren activeren uw eigen stamcellen en laten geleidelijk haartjes in uw wenkbrauw terug groeien.

Het zijn uw eigen stamcellen die weer haren gaan produceren. De techniek berust er op om deze stamcellen te activeren. Vanuit deze stamcellen zullen nieuwe haarfollikels ontwikkelen. Deze haarfollikels zorgen weer voor echte haren.

Stamcelactivatie heeft een veel langere tijd nodig om een mooie volle wenkbrauw te krijgen. De haarfollikel moet zich eerst helemaal gaan ontwikkelen.
Resultaat is afhankelijk van een aantal persoonlijke factoren:

 • hoeveelheid haar wat nog aanwezig is
 • dikte van de bestaande haren
 • algemene persoonlijke groeisnelheid van het haar.

Gemiddeld ziet men na 8 weken de eerste haartjes ontwikkelen.

Indicatie voor een succesvolle behandeling

 • Deze behandeling mag alleen worden uitgevoerd op gezonde personen
 • Hoeveelheid haar toen u 20 was
  Echter, u kunt alleen datgene activeren wat er werkelijk is. Dit betekent dat als u nooit veel haar heeft gehad, ook niet toen u 20 was, dat je niet kunt verwachten dat het nu een volle wenkbrauw wordt. U kunt alleen haarfollikels activeren wat er van nature zit.
 • Hoeveelheid haar nog aanwezig
  Veel vrouwen krijgen met het verstrijken van de jaren steeds dunnere wenkbrauwen. De kwaliteit van de haren gaat steeds verder achteruit en worden steeds lichter en dunner. Uiteindelijk blijft er nagenoeg niks over. Dit proces wordt nog eens versnelt tijdens de overgang. Hoe meer haar je nog hebt, hoe sneller het resultaat. Dons haar zal eerst donkerder worden daarna geleidelijk dikker.
 • Hoeveelheid grove poriën
  Weinig of geen haar maar grote poriën hebben een grote kans op succesvolle terug groei.

Behandeling

De wenkbrauwen worden voor de behandeling gereinigd met alcohol, waarna de stamcel preparaten in de huid worden getatoeëerd.  Na 4- 6 weken wordt de behandeling weer herhaald. Er zijn 4 tot 5 behandelingen nodig om een gewenst resultaat te behandelen. De huid na de behandeling ziet rood en duurt meestal 1 tot 2 dagen voordat de roodheid is weggetrokken. Na de behandeling zult u de wenkbrauwen met een lotion dagelijks moeten verzorgen om zo de stamcelactivatie te blijven stimuleren.

Winkelwagen