Electrische epilatie

Electrische epilatie

Electrische epilatie wordt toegepast bij overtollig en ongewenste haargroei.

We onderscheiden twee vormen van overbeharing:

  • Hypertrichose
    Is een overmatige haargroei op plaatsen waar van nature al meer haargroei plaats vind.Er kunnen fijne haartjes verschijnen in het gezicht, bij de slapen en bij de wenkbrauwen. Haren op de armen, benen en romp kunnen langer worden en in aantal toenemen. Hypertrichose kan bij mannen als bij vrouwen voorkomen, en ontstaat meestal in de puberteit.
  • Hirsutisme
    kan bij vrouwen voorkomen waarbij de haargroei toeneemt op plaatsen waarbij normaal gesproken alleen mannen haren ontwikkelen. Er ontstaat hier dan veel en dikker haar terwijl er normaal gesproken donsharen moeten zitten zoals: op de bovenlip, op de wangen of kin en hals, rond de tepel, op de borst en de rug. Vaak is op de rest van het lichaam de haargroei meer dan “normaal”.

 

Oorzaak
Haargroei wordt gedeeltelijk gestuurd door hormonen. Het kan ook aangeboren zijn. De meest voorkomende oorzaak is een overgevoeligheid van de haarzakjes voor het mannelijke hormoon.(androgenen). Sommige vrouwen met hirsutisme hebben een verhoogde hoeveelheid androgenen in het bloed. Ook het gebruiken van Prednison en hormonen voor zwangerschap of na een maligniteit (kanker)kan overmatig haargroei veroorzaken.

De Behandeling
Een huidtherapeut kan u helpen bij het verwijderen van deze ongewenste haren. Bij elektrische epilatie zal dit gebeuren door een minuscuul naaldje in het haarzakje te laten glijden om dit elektrisch te vernietigen. De behandeling gaat haar voor haar en alleen de haren in de anagene (groei) fase zullen wegblijven. Na elke behandeling worden de haren zwakker en dunner waarna ze uiteindelijk verdwijnen. Het gaat hierbij om haren in het gezicht, elders op het lichaam en bijvoorbeeld op huidtransplantaties.

Voor het verwijderen van donkere haren wordt vaak voor de laser gekozen, omdat deze intensiever is en er veel minder behandelingen noodzakelijk zijn voor een goed resultaat.

Winkelwagen