Laserontharing

Laserontharing

Ontharen met de GentleLase Alexandrite laser

Wat is overbeharing?

Overmatige lichaamsbeharing kent verschillende oorzaken. Haargroei wordt gedeeltelijk gestuurd door hormonen en erfelijke aanleg. De meest voorkomende vormen van overmatige lichaamsbeharing zijn hirsutisme en hypertrichose. Hirsutisme is mannelijke overbeharing bij een vrouw.

De belangrijkste oorzaken zijn hormonaal, medicamenten en/of erfelijkheid. Hypertrichose is een medische term om het aanwezig zijn van overbeharing aan te duiden. Het wordt vooral veroorzaakt door medicatie of erfelijkheid.

Wat is de Gentlelase Alexandrite laser?

De Gentlelase Alexandrite is een geavanceerde nieuwe technologie ontworpen om comfortabel, snel en betaalbaar ongewenste haren duurzaam te verwijderen. De Alexandrite laser behoort dan ook tot de beste ontharings-lasers ter wereld en onderscheidt zich op vele punten van zijn concurrenten. De Alexandrite laser heeft een golflengte van 755 nanometer.

Werkwijze laser

Ondanks deze verschillen doorloopt elke haar drie ontwikkelingsfasen :

  1. Actieve groeifase of Anagene fase.
Tijdens deze fase zit de haar volledig in de haarfollikel.
  2. Overgangsfase of katagene fase.
In deze periode van ongeveer 2 weken stopt het haar met groeien en bevat het niet zoveel pigment meer.
  3. Rustfase of Telogene fase.
Na een periode van ongeveer 6 weken zullen de haren in deze fase spontaan uitvallen en start er een nieuw groeiproces.

De Alexandrite laser produceert een krachtige, zeer geconcentreerde en zuivere laserstraal uit. De energie van deze laserstraal wordt in het pigment van de haarwortels omgezet in warmte, waardoor de haarwortels zodanig beschadigd raken dat nieuwe haargroei niet meer mogelijk is, zonder schade aan te brengen aan de huid. De haren in de groeifase (1) zijn het meest gevoelig voor het laserlicht. Dit komt doordat de haar volledig in de haarfollikel zit en het meeste pigment of melanine bevatten. Het laserlicht is dus het meest effectief bij haren in de actieve groeifase (1).

Per laserstraal kunnen vele haarwortels tegelijkertijd worden behandeld. Helaas bevinden niet alle haren zich tegelijkertijd in dezelfde groeifase, waardoor meerdere behandelingen, met tussenpozen 6 tot 8 weken noodzakelijk zijn. Ongeveer 6 weken voor de behandeling van gezicht, oksels of bikinilijn en ± 8 weken voor benen, rug of buik. In deze periode vallen de haren spontaan uit en begint een nieuwe groeicyclus.

Veilig & Huidvriendelijk

Deze laser zendt een lichtstraal uit die diep in de huid doordringt en een gecontroleerde hoeveelheid warmte afgeeft. Candela’s gepatenteerde Dynamic Cooling Device™ (DCD™) technologie beschermt de bovenste huidlagen door middel van intensieve huidkoeling met cryogeen. De laser en DCD™ koeling vormen samen een optimale behandeling met minimale bijwerkingen. Daardoor is de Alexandrite laser ook geschikt voor de meest gevoelige huid. Door de koeling is de methode goed te verdragen, waardoor verdoving overbodig is. Gewoonlijk kunt u vrijwel direct na de behandeling uw normale bezigheden hervatten.

Nazorg

Na de behandeling zal de huid wat rood kunnen zijn. Na 2 uur tot hooguit een dag zal de roodheid weg trekken. Wanneer u de huid direct na de behandeling koelt met een after- sun crème of ice- pack zal de roodheid sneller afnemen. Wij adviseren u om 3- 4 weken voor en 3- 4 weken na de behandeling niet in de zon te komen zonder sunblock ( minimaal factor 30 ).

Micro- Needling met de Enterpen

Micro- needling is een vorm van Collageen Inductie Therapie (CIT).
Het is een methode waarbij met behulp van de Enterpen vibrerend microscopisch kleine kanaaltjes in de huid gemaakt worden. Hierdoor komen huideigen groeifactoren vrij die de aanpak van collageen, fibroblasten en elastine (bindweefsel) stimuleren. De huid wordt hierdoor voller, gladder, weerbaarder, steviger en egaler van kleur.

Micro- Needling wordt toegepast bij de behandeling van:
– Fijne lijntjes
– Contourverbetering
– Verouderde huid
– Acne
– Littekens
– Pigmentvlekken
– Grove huidstructuur
– Vergrote poriën

Bovendien zorgt de behandeling voor een betere opname van huid verbeterende werkstoffen die tijdens de behandeling worden gebruikt.

Resultaten Enterpen
– Gladdere huid
– Stralende, frisse en egaal gekleurde huid
– Verfijning van grove poriën
– Vermindering van de fijne lijntjes
– Verbetering van de huidstructuur
– Vermindering van pigment-/zonbeschadigingen
– Vermindering van acne ( littekens)
– Gladder maken van operatief en/ of traumatische littekens

Hoe verloopt de behandeling
Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd, waarna een serum of peeling op de huid wordt aangebracht. Tijdens de behandeling voelt u een vibrerende prikkeling op de huid. De behandeling duurt gemiddeld 30 minuten.

Reactie van de huid na de behandeling
Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er wat roder uitzien en warm/ prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal na enkele uren afnemen.

Na enkele dagen kan uw huid lichte schilfering vertonen door afstoting van dode huidcellen. Aanvankelijk kan de nieuwe huid wat lichter van kleur zijn, in vergelijking met de niet behandelde huid, maar na verloop van tijd kleurt dit bij.

Eindresultaat zichtbaar
Twee tot vier weken na een micro- needling kuur zullen de eerste huidverbeteringen zichtbaar zijn. Het aanmaakproces van elastine en collageen in de huid heeft namelijk tijd nodig. Het effect van een nano- dermabrasie is vrijwel direct waarneembaar.

Beste resultaat
Voor een optimaal resultaat zijn er meerdere behandelingen nodig met de Enterpen. Deze behandelingen dienen in kuurverband te worden ondergaan.

Winkelwagen