Huidtherapie

Huidtherapie

Huidtherapie is een medisch, waar mannen zieke en ontwikkelende behandeling van de medische specialist. Sinds een paar jaar wij direct toegankelijk en kunnen mensen ook zonder verwijzing bij ons terecht voor behandelingen. Het doel van de behandeling is het opheffen, verminderen van het voorkomen van een aandoening van de aandoening als gevolg van een huidaandoening.

Als Huidtherapeute volg je een 4-jarige HBO-opleiding. Het is een vrij jong beroep en daarom nog niet goed bekend. Sinds 2003 zijn wij opgenomen in de wet- BIG en dat die de titel beschermd is. Om deze naam te behouden, moeten wij jaarlijks na- en bijscholingen volgen en voldoen aan de eisen van het Kwaliteitsregister voor Paramedici. 

NVH

Een erkend huidtherapeut is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). De NVH is een overkoepelende organisatie die de belangen van de huidtherapeuten behartigt en organiseert na- en bijscholing voor leden. Daarnaast bemiddelt de NVH bij klachten. Huid- en Oedeempraktijk Mira Schouten is aangesloten bij de NVH.

Kwaliteitsregister Paramedici

Het Kwaliteitsregister paramedici is een vrijwillig register voor een groot aantal paramedische beroepsgroepen waaronder de Huidtherapie. Om aan de kwaliteitseisen van het register te voldoen zijn wij verplicht na- en bijscholingen te volgen. Huid- en Oedeempraktijk Mira Schouten is aangesloten bij het kwaliteitsregister voor paramedici.