Laserontharing

Laserontharing

Ontharen met de GentleLase Alexandrite laser. Wat is overbeharing?

Overmatige lichaamsbeharing kent verschillende oorzaken. Haargroei wordt gedeeltelijk gestuurd door hormonen en erfelijke aanleg. De meest voorkomende vormen van overmatige lichaamsbeharing zijn hirsutisme en hypertrichose. Hirsutisme is mannelijke overbeharing bij een vrouw. De belangrijkste oorzaken zijn hormonaal, medicamenten en/of erfelijkheid. Hypertrichose is een medische term om het aanwezig zijn van overbeharing aan te duiden. Het wordt vooral veroorzaakt door medicatie of erfelijkheid.

Wat is de Gentlelase Alexandrite laser?

De Gentlelase Alexandrite is een geavanceerde nieuwe technologie ontworpen om comfortabel, snel en betaalbaar ongewenste haren duurzaam te verwijderen. De Alexandrite laser behoort dan ook tot de beste ontharings-lasers ter wereld en onderscheidt zich op vele punten van zijn concurrenten. De Alexandrite laser heeft een golflengte van 755 nanometer.

Werkwijze laser

Ondanks deze verschillen doorloopt elke haar drie ontwikkelingsfasen :

  1. Actieve groeifase of Anagene fase. Tijdens deze fase zit de haar volledig in de haarfollikel.
  2. Overgangsfase of katagene fase. In deze periode van ongeveer 2 weken stopt het haar met groeien en bevat het niet zoveel pigment meer.
  3. Rustfase of Telogene fase. Na een periode van ongeveer 6 weken zullen de haren in deze fase spontaan uitvallen en start er een nieuw groeiproces.

3 stappen laser

 

j7j De Alexandrite laser produceert een krachtige, zeer geconcentreerde en zuivere laserstraal uit. De energie van deze laserstraal wordt in het pigment van de haarwortels omgezet in warmte, waardoor de haarwortels zodanig beschadigd raken dat nieuwe haargroei niet meer mogelijk is, zonder schade aan te brengen aan de huid. De haren in de groeifase (1) zijn het meest gevoelig voor het laserlicht. Dit komt doordat de haar volledig in de haarfollikel zit en het meeste pigment of melanine bevatten. Het laserlicht is dus het meest effectief bij haren in de actieve groeifase (1).

Per laserstraal kunnen vele haarwortels tegelijkertijd worden behandeld. Helaas bevinden niet alle haren zich tegelijkertijd in dezelfde groeifase, waardoor meerdere behandelingen, met tussenpozen 6 tot 8 weken noodzakelijk zijn. Ongeveer 6 weken voor de behandeling van gezicht, oksels of bikinilijn en ± 8 weken voor benen, rug of buik. In deze periode vallen de haren spontaan uit en begint een nieuwe groeicyclus.

Winkelwagen