Micro- Needling met de Enterpen

Micro- needling is een vorm van Collageen Inductie Therapie (CIT).
Het is een methode waarbij met behulp van de Enterpen vibrerend microscopisch kleine kanaaltjes in de huid gemaakt worden. Hierdoor komen huideigen groeifactoren vrij die de aanpak van collageen, fibroblasten en elastine (bindweefsel) stimuleren. De huid wordt hierdoor voller, gladder, weerbaarder, steviger en egaler van kleur.

Micro- Needling wordt toegepast bij de behandeling van:
– Fijne lijntjes
– Contourverbetering
– Verouderde huid
– Acne
– Littekens
– Pigmentvlekken
– Grove huidstructuur
– Vergrote poriën

Bovendien zorgt de behandeling voor een betere opname van huid verbeterende werkstoffen die tijdens de behandeling worden gebruikt.

Resultaten Enterpen
– Gladdere huid
– Stralende, frisse en egaal gekleurde huid
– Verfijning van grove poriën
– Vermindering van de fijne lijntjes
– Verbetering van de huidstructuur
– Vermindering van pigment-/zonbeschadigingen
– Vermindering van acne ( littekens)
– Gladder maken van operatief en/ of traumatische littekens

Hoe verloopt de behandeling
Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd, waarna een serum of peeling op de huid wordt aangebracht. Tijdens de behandeling voelt u een vibrerende prikkeling op de huid. De behandeling duurt gemiddeld 30 minuten.

Reactie van de huid na de behandeling
Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er wat roder uitzien en warm/ prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal na enkele uren afnemen.

Na enkele dagen kan uw huid lichte schilfering vertonen door afstoting van dode huidcellen. Aanvankelijk kan de nieuwe huid wat lichter van kleur zijn, in vergelijking met de niet behandelde huid, maar na verloop van tijd kleurt dit bij.

Eindresultaat zichtbaar
Twee tot vier weken na een micro- needling kuur zullen de eerste huidverbeteringen zichtbaar zijn. Het aanmaakproces van elastine en collageen in de huid heeft namelijk tijd nodig. Het effect van een nano- dermabrasie is vrijwel direct waarneembaar.

Beste resultaat
Voor een optimaal resultaat zijn er meerdere behandelingen nodig met de Enterpen. Deze behandelingen dienen in kuurverband te worden ondergaan.

Micro- needling